Sveriges bästa sociala entreprenör utsedd

CSR Göteborgsbaserade företaget Mitt Liv kan nu titulera sig Sveriges bästa sociala entreprenör. Med sitt arbete för ökad mångfald och integration på arbetsmarknaden blev de den svenska vinnaren i Join Our Core 2013.

Förutom 10 000 euro får Mitt Liv ta del av ett mentorskapsprogram via Ashoka, nätverk för sociala entreprenörer. De får också sitt varumärke på en egen Ben & Jerry´s-glass nästa år. Dessutom får de åka till USA och utbildas i hållbart företagande av några av USAs främsta sociala entreprenörer.

Mitt Liv arbetar för ökad mångfald och integration på den svenska arbetsmarknaden. Genom mentorskap utbildning och vidgade kontaktnät vill de öppna dörrar för personer med utländsk bakgrund. De vänder sig i sitt arbete både till de som vill in på arbetsmarknaden som de som ska ta emot, det vill säga näringsliv och organisationer som vill jobba med frågor som rör mångfald och utveckling. Företaget grundades 2008 av Sofia Appelgren.

Syftet med tävlingen Join Our Core är att hitta och stödja de bästa nya idéerna inom hållbart företagande i Europa. I tävlingen deltog nio länder och vinnarna har sållats ut från över 430 tävlande bidrag.

De nominerade företagen får pitcha sina idéer för en panel med Europas främsta gurus inom socialt företagande. Tillsammans med Jerry Greenfield, Ben & Jerry´s grundare, utser de vinnarna.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.