Sveriges bästa webbplatser

157 000 besökare och en jury har sagt sitt. Suntliv.nu, polisen.se och jotex.se är Sveriges bästa webbplatser.

Konkurrensen om att bli utsedd till Sveriges bästa webbplats har hårdnat de senaste åren, eftersom många har blivit bättre på att lyssna på sina användare, menar Pierre Du Rietz, vd för Web Service Award.

– Ett betyg som för tre år sedan räckte till att vinna skulle i år inte ens räcka till en nominering. Det visar att det finns många webbplatser som är duktiga på att vara lyhörda för besökarnas behov.

De tre webbplatserna har vunnit i vars en kategori.

Suntliv.nu vann i kategorin Information och service, vilket juryn motiverade på föjlande sätt: ”Omvandlar innehållet med dess fakta till att bli lättförståelig information. En sund sajt för en sund arbetsplats”.

Polisen.se vann i kategorin Samhällskommunikation med motiveringen ” Har en tuff uppgift med en bred målgrupp. Webbplatsen sätter med föredöme användarnas nyttor i fokus.”

Jotex.se vann i kategorin E-handel med motiveringen ” En uppskattad webbplats som har legat på toppnivå i flera år och blivit allt bättre. Den underlättar för besökarna att hitta det man söker och ger inspiration.”

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.