Svenska Leanpriset 2020 går till producent av färdskrivare

Utmärkelse High tech och enkelhet tog Stoneridge Electronics AB hela vägen till vinnare av Svenska Leanpriset 2020. Företaget med säte i Örebro har jobbat lean i över tio år i sitt förbättringsarbete.

Svenska Leanpriset 2020 går till producent av färdskrivare
Vinnarna av Svensla Leanpriset är Stoneridge Electronics. Här tar Mikael Sterner, Cecilia Hägg och Jonas Israelsson från emot priset. Foto Cecilia Hedström.

Det är Lean Forum som varje år delar ut priset till ett företag eller organisation som framgångsrikt använt lean för att skapa förbättringsåtgärder och öka effektiviteten.

Av tre finalister valdes slutligen Stoneridge Electronics AB med bland annat motivering att en ”tillåtande ledningen utmanar medarbetarna att prova sig fram till vinnande koncept och utökade affärer.” Stoneridge tillverkar bland annat färdskrivare till transportsektorn.

– Att vara en av tre finalister till Svenska Leanpriset gör oss väldigt stolta och fantastiskt glada! Lean har i över tio år varit vår ”röda tråd” i vårt förbättringsarbete, säger Mikael Sterner, Production Manager på Stoneridge, i en kommentar till Lean Forum.

Lean hjälper

Färdskrivare från Stonerdge.
Färdskrivare från Stonerdge.

Han menar att företaget använd lean för att möta kundernas höga förväntningar och för att uppnå sina utmanande affärsmål.

– Vi har nått våra resultat genom att vara modiga, envisa och massa hårt arbete. Vi har kombinerat high tech med enkelhet. Tack vare allas engagemang varje dag har vi tagit oss dit vi är idag. För att vara en ”prefered supplier” av våra kunder så kommer vår leanresa fortsätta där vårt mantra är ”i morgon kommer vi vara lite bättre än vad vi är idag”, säger Mikael Sterner.

Svenska Lenapriset delades ut under konferensen Lean Forum 2020 som sändes digitalt från Göteborg förra veckan.

Det två andra finalister till Svenska Leanpriset 2020 var DeltaNordic AB från Örnsköldsvik som utvecklar och tillverkar kundanpassade elektronikkomponenter samt BBI Healthcare/Rolf Kullgren AB från Gnesta som tillverkar medicintekniska produkter och läkemedel.

Juryns motivering

Med långsiktig inriktning på lokal överlevnad i en hårt konkurrensutsatt bransch har Stoneridge AB i Örebro skapat en leankultur där närvarande chefer och engagerade medarbetare framgångsrikt uppfyller de krävande kundernas krav.  

Enkelhet, digitalisering och visualisering är ledord då den tillåtande ledningen utmanar medarbetarna att prova sig fram till vinnande koncept och utökade affärer.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.