De är först i världen med att säkerhetscertifiera samtliga handelsplatser

Certifiering Ett stort svenskt fastighetsbolag är den första fastighetsägaren i världen som säkerhetscertifierar hela sitt köpcentrumbestånd. Det rör sig om tio handelsplatser som nu har certifierats enligt SHORE.

De är först i världen med att säkerhetscertifiera samtliga handelsplatser
Shore-certifieringen bedömer säkerhet utifrån 800 parametrar. Foto: StockAdobe

Säkerhet och upplevd trygghet är en alltmer aktuell fråga för bolag att ta ställning till och agera på. I Stockholms stad är säkerhetsfrågan en stor del av vision 2040. Sedan 2019 har Skandia Fastigheter jobbat aktivt med att stärka platser och byggnader genom en extern granskning och certifiering. Nu har säkerhetsarbetet stärkts ytterligare genom en certifiering av hela köpcentrumbeståndet om 10 handelsplatser och nära 318 000 kvadratmeter, samt verksamhetsledningen av detsamma.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Fakta

Det här är SHORE-certifikatet 

Certifikatet mäter motståndskraft på säkerhet- och trygghetsområdet och bedömer förvaltningen utifrån 800 parametrar inom sex huvudområden:

• Ledningssystem och riskhantering

• Fysiskt fastighetsskydd

• Kundsäkerhet och trygghet

• Hyresgästsäkerhet och trygghet

• Säkerhet och bevakningssystem
• Kris och kontinuitetsplanering

Shore-certifieringen är framtagen av det internationella säkerhetsbolaget Safe Asset Group och har använts i Sverige i cirka ett år. Syftet är att garantera ett bra förebyggande arbete som minimerar riskerna för hyresgäster och besökare. Först ut att certifieras var Stockholmsmässan i Älvsjö i Stockholm, i maj i fjol.

– SHORE-certifieringen visar att Skandia Fastigheter håller en hög internationell klass på sitt risk- och säkerhetsarbete i köpcentrumen, vilket gör dem till trygga och säkra handelsplatser. De tillför värde i sin verksamhet genom ett bra förebyggande arbete som minimerar riskerna för hyresgäster och besökare. Det visar också att man har en mycket god beredskap för att hantera eventuella händelser, säger Erik Engstrand, vd på Safe Asset Group, i ett pressmeddelande.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.