De är Sveriges bästa arbetsteam

Arbetsmiljö Sveriges bästa arbetsteam finns i Dalarna. Bland 130 nominerade har de valts ut som vinnare till priset Sveriges bästa arbetsteam som anordnas av Prevent tillsammans med Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

Företaget heter Hallbyggarna- Jonsereds AB.

– Det här känns som ett jätteroligt erkännande av att vi arbetar med rätt saker. Teamet är något alldeles extra när det gäller att ställa upp för varandra, vi är som en familj. Nu känner vi oss extra sporrade att jobba vidare med teamarbetet, säger Ulf Rohdin, projektchef och delaktig i det vinnande teamet hos Hallbyggarna-Jonsered AB.

Juryns motivering lyder: ”Arbetsteamet tog tag i en svår arbetssituation och utmanade problemen trots tuffa förutsättningar. Genom bra samverkan i det förebyggande arbetsmiljöarbetet och en omtanke om varandra som normalt bara är förbehållen nära och kära fick de ordning på verksamheten. För att klara av den bragden krävdes allas delaktighet, total tillit inom teamet, en arbetsinsats lång utöver det vanliga och ett bra ledarskap.”

Vill lyfta goda exempel

Tävlingen Sveriges bästa arbetsteam vill lyfta fram goda exempel på samarbete i arbetsteam. Trivsel, arbetsglädje, samarbete och bra arbetsmiljöarbete är viktiga ingredienser för att skapa hälsosamma och framgångsrika arbetsplatser och det är några av de faktorer som juryn fokuserat på i sina bedömningar.

– Ett väl fungerande team ger en bra grund för en god arbetsmiljö och förebygger både fysiska och psykosociala arbetsmiljörisker. Nu hoppas jag att fler låter sig inspireras av det vinnande teamet, säger Krister Skoglund, projektledare hos Prevent.

Vinnarnas arbetssätt och framgångsfaktorer kommer nu att bli en del i en bok som Prevent ska ge ut för att få fler arbetsplatser att bli framgångsrika i sitt arbetsmiljöarbete.

Tävlingen är en del i en större kampanj som Prevent driver under 2013 och 2014 för bra arbetsteam och hälsosammare arbetsplatser.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.