AI-utbildning för ledare fullproppad: ”Vi har kö”

Utbildning Beslutsfattare köar för att lära sig att arbeta strategiskt med AI.
– Det är en väldig snackis just nu att förstå hur AI påverkar verksamheten, säger Ulrika Ljungman, programledare för AI for Executives på Uppsala universitet.

AI-utbildning för ledare fullproppad: ”Vi har kö”
Ulrika Ljungman är programledare för AI for Executives på Uppsala universitet. Foto: Mikael Wallerstedt

Utbildningen är ett sex dagar långt program som erbjuds i Göteborg, Stockholm och – från med nästa vecka – i Uppsala. Det är ett samarbete mellan tre lärosäten och AI Sweden, och tanken är att högre chefer som saknar det tekniska kunnandet ska få lära sig hur de kan leda strategiskt med hjälp av AI och maskininlärning.

– De kommer att få en grundläggande inblick i tekniken och vad den kan innebära för verksamheten. Största fokus ligger på förändringsledning och strategiskt arbete för att lyfta organisationen och stötta specialisterna.

Hårt tryck på nästan 100 platser

Lärosätena har nästan 100 utbildningsplatser, men intresset är mycket större än så.

– Det är fullbokat och vi har även kö. Vi har också öppnat upp för höstens omgång i Uppsala och responsen är bra, säger Ulrika Ljungman, programledare för AI for Executives på Uppsala universitet.

Just i Uppsala ligger fokus på hur man kan använda sig av AI för att tackla de behov, förväntningar och krav som finns inom offentlig sektor. Det är dock alla möjliga aktörer som har sökt till utbildningen.

– Det är små och stora företag, konsultföretag och folk från det offentliga. Det är en väldig snackis just nu att förstå hur AI påverkar verksamheten. Många vill klä på sig lite mer, säger Ulrika Ljungman.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.