Google ohotad etta

Karriär Fast anställning på innovativa företag är viktigast när ingenjörer får välja. Hetaste arbetsgivaren är fortfarande Google.

Det visar resultaten från Ingenjörsbarometern 2015, där Sveriges Ingenjörer tagit tempen på sina medlemmar i karriären. Liksom förra året toppar Google med mer än dubbelt så många röster som tvåan ABB. Ericsson halkar ner medan Ikea och Scania klättrar uppåt.

Det bästa en arbetsgivare kan erbjuda är fast anställning; 82 procent av de svarande anser att det är mycket viktigt. Flexibla arbetstider kommer på andra plats (75 procent) och kompetensutveckling på tredje (71 procent). Stort utrymme för eget ansvar och befogenheter samt utmanande arbetsuppgifter värderas också högt.

– Vi kan konstatera att trygghet och utveckling är nyckelord, säger Malin Lindström, ansvarig för karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer. Fast anställning på innovativa företag, där de får utlopp för sin kreativitet, är det som attraherar våra ingenjörer mest.

Mest attraktiva arbetsgivarna (förra årets placering inom parentes)

  1. (1) Google
  2. (2) ABB
  3. (5) Ikea
  4. (6) Scania
  5. (4) Apple
  6. (3) Ericsson
  7. (7) Saabkoncernen
  8. (10) Volvo Cars
  9. (9) Volvokoncernen
  10. (8) Sweco

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.