Gör något, gilla läget eller ge dig iväg

Gör något, gilla läget eller ge dig iväg

På mitt första jobb samlades alla medarbetare för att träffa den nya vd:n för vårt dotterbolag. Han gjorde ett mycket gott intryck och beskrev sig själv som handlingskraftig, otålig och resultatorienterad. Snart fick vi se prov på detta genom en välbehövlig omorganisation.

Vår grupp samlades nyfiket framför intranätet där de nya cheferna presenterades, en varje dag. När de första tre cheferna hade beskrivit sig själva som handlingskraftiga och otåliga började vi ana oråd. När chef tre till sju sa detsamma blev det lite av ett skämt. Tre månader därefter blev det en ny organisationsanpassning. Och inte långt därefter en till.

Jag började själv uttrycka mig ironiskt kring detta och förstod inte riktigt varför vi inte kunde fokusera mer på kunderna istället för att ständigt omstrukturera – dessutom var det samma personer som ständigt dök upp i nya roller. Jag började helt enkelt känna mig gnällig.

Som nybakad medlem i näringslivet bad jag min kloka far om råd och han berättade då om de 3 G:na – Gör något, Gilla läget eller Ge dig iväg. Jag utvärderade mina möjligheter och vid den tredje stora förändringen lämnade jag företaget.

De tre G:na har sedan dess varit en enkel men bra tankemodell för mig. Om du känner att verksamheten är på väg åt fel och att ”ledningen inte förstår någonting”, så börja fundera på om du kan göra något konstruktivt åt situationen. Inte genom att älta det och söka bekräftelse hos likasinnade kollegor, utan genom att prata direkt med den ansvariga chefen.

Om du inte får gehör för dina idéer så är mitt tips att ställa upp en plus- och minuslista. Överväger fördelarna kan du kanske leva med de problem som finns och fokusera på det som är positivt? Att ”gilla läget” kan vara riktigt befriande om det är ett aktivt ställningstagande. Som ett sista alternativ kan du nyttja det faktum att du inte är tvångsanställd och sälja dina tjänster till en annan arbetsgivare.

Så undvik att fastna i gnällfällan och fatta ett aktivt beslut. Att år efter år vara bitter över situationen kommer varken att göra dig eller din arbetsgivare glad. Det finns inte, till skillnad från mobilnäten, en 4G-lösning som är att stanna kvar och Gnälla.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.