nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

I händerna på ledarskapsindustrin

Ledarskap är nyckeln till framgång. Eller? Det satsas enorma summor på ledarskap, utan att någon reflekterar över nyttan. Det är hög tid att vi börjar utmana och omvärdera ledarskapets betydelse.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

I årtionden har företag och organisationer investerat i ledarskap. Enbart i USA satsas årligen mellan 14 och 170 miljarder dollar på ledarskapsutveckling. Räknar vi med hela den globala satsningen, samt intäkter från böcker, medlemsavgifter, mässor och universitetsstudier med mera, så blir det uppenbart – ”ledarskap” är en lukrativ business!

Märkligt nog är det få som tycks notera, än mindre ifrågasätta denna industri eller dess påverkan. För många är det istället självklart att ledarskap är nyckeln till framgång. Förmodligen är det därför bara 10-20 procent av alla företag som investerar i ledarskap bryr sig om att utvärdera resultatet av sin satsning.

”Det finns dock många skäl att kritiskt granska ledarskapsindustrin.” Läs mer på nästa sida.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Hitta rätt tajming för problemlösning

Recension

I denna underhållande och väl underbyggda bok ger Daniel Pink råd om bättre tajming i allt från studier och arbete till träning och relationer. Kapitlen avslutas med tips som underlättar att omsätta insikterna i handling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.