Hitta jobbgnistan

Ibland tryter inspirationen på jobbet, trots att du trivs med både uppgifter och arbetstiderna. Så hur får man tillbaka arbetsgnistan? Författaren Alexander Kjerulf tipsar.

Alexander Kjerulf är författare och grundare av projektet Arbetsglädje och stöttar personer som är på väg mot utbrändhet. Han berättar för norska tidningen HMS-magasinet att anställda som under en lång tid utfört samma uppgifter om och om igen kan mista glädjen i arbetet. Han ger fem tips på vad man kan göra för att återigen känna inspiration i sin jobbvardag.

Alexander Kjerulfs tips:

1. Gå en kurs eller delta i en konferens. Kursen behöver inte vara direkt arbetsrelaterad för att ge inspiration och arbetsglädje.

2. Skapa ett nätverk. Knyt kontakter med personer på andra arbetsplatser för att dela erfarenheter och kunskaper.

3. Hitta en djupare mening. Om du förlorat arbetsglädjen kan det bero på att du har glömt den djupare meningen med arbetet. Vilka långtgående konsekvenser får det du gör idag?

4. Knyt band till kollegerna. Delta i sociala aktiviteter både på och utanför jobbet.

5. Personlig utveckling. För att bli bättre på ditt jobb är det också viktigt att utvecklas som person. Ta hjälp av en coach eller gå en kurs i personlig utveckling.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.