Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

Human Resources När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

Catarina Söderlund skickade ut instruktioner till medarbetarna. De fick välja varsin aktivitet som tog max 2–3 timmar och inte översteg budgeten.

”Utmaningen bestod i att tänka utanför boxen, utmana sig själv och mig. Jag lovade att följa med på allt, utom höga höjder”, skriver hon i ett inlägg på Vismas blogg.

Tanken var att göra något som medarbetaren tycker om att göra. Medarbetarna kunde också välja ett traditionellt samtal, men det gjorde ingen.

I stället blev det träning på gym, att laga vegetariska biffar, vandra längs havet, besöka Fotografiska, att prova på att bli guidad som blind, baka en tårta, äta på en restaurangskola, åka långfärdsskridskor, fika, äta indisk mat och få en spray-tan.

”Möjligheten att prata i en annorlunda miljö gjorde att vi lärde känna varandra bättre och ökade min förståelse för hur olika vi är och vad var och en behöver för att må bra på jobbet.”

Ta vara på tiden

Catarina Söderlund antecknade under samtalen och förde sedan in de uppsatta målen när hon var tillbaka på kontoret.

Förutom att skapa en närmare relation till medarbetarna, har erfarenheten fått henne att inse hur viktigt det är att mötas i andra miljöer ibland. Att våga utmana varandra och ta tillvara på tiden som de ändå bokar in varje år.

”Jag tackar för att jag i år fick elva möjligheter att bli en bättre ledare!” anslutar hon blogginlägget.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.