Jobben som gör dig till ledare

Ledarskap Har du suttit barnvakt, vänt burgare på McDonalds eller krängt dammsugare? Då har du fått en utmärkt grund att stå på som ledare.

Försäljning: Du måste kunna förklara fördelarna med ett val eller beslut – det är det försäljning handlar om. En ledare som inte kan grunderna i försäljning får en rejäl uppförsbacke både när det gäller att vinna kompetenta medarbetare, etablera partnerskap och så klart – att vinna kundernas gunst.

Snabbmat: Inom snabbmatsindustrin drillas du blixtsnabbt i standardiserade processer, effektivitetstandarder och kontroll. Det kan låta trist men faktum är att snabbmatsjättar som McDonalds, Burger King och Max blivit jättar just för att de skapat koncept som både kan kopieras och som tilltalar miljoner smaklökar. Prova att stå bakom snabbmatskassan i ett par dagar. Du kommer att lära dig läxor om kundvård som du har nytta av resten av livet.

Kroppsarbete: Fysiskt arbete ger dig insikten att du klarar av långt mer än du tror. Du får också ett konkret resultat som du kan vara stolt över. Dessutom kommer du fatta att medarbetare på den lägsta nivån i hierarkin förtjänar lika mycket respekt som alla andra.

Kundvård: Du kommer lära dig att ta order, besvara frågor, hantera önskemål och klagomål samtidigt som du ska nå affärsmålen. Ett kundtjänstjobb i en snabbrörlig verksamhet kan ge dig lärdomar som du kommer ha daglig nytta av som chef.

Barnvakt: En barnvakt har fullt ansvar över en annan individs fysiska och mentala välmående. Som ledare ska du bygga samma tillit till dina medarbetare som en förälder hyser för en barnvakt.

Källa: CEO.com

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.