Ledarskapsutbildningar lockar fler kvinnor än män

Ledarskap Av de som har gjort en intresseanmälan till en ledarskapsutbildning hittills i år är 58 procent kvinnor, och 42 procent män. Det visar en undersökning som utbildning.se har gjort bland svenska utbildningsarrangörer.

Fler kvinnor än män lockas av ledarskapsutbildningar. Vid en analys av 400 intresseanmälningar till olika utbildningsarrangörer, konstaterar söksajten utbildning.se att 58 procent av anmälningarna kommer från kvinnor och 42 procent från män. Fler kvinnor än män har sökt kompetensutveckling via webben, och det är även fler kvinnor som därefter har tagit kontakt med utbildningsarrangören genom att göra en intresseanmälan till en särskild ledarskapsutbildning. Vad skillnaden mellan könen beror på är svårt att avgöra. Enligt utbildning.se finns det generellt ett större intresse bland kvinnor än bland män att söka vidareutbildning, oavsett yrkesinriktning.

MBA-utbildningarna avviker från trenden

Ledarskapsutbildningarna i undersökningen har varit geografiskt spridda över hela Sverige där dock de större städerna varit mest framträdande. Även distansutbildningar har varit populära. Utbildningarna har berört varierade ledarskapsinriktningar, exempelvis coachande ledarskap eller ledarskap i offentlig sektor. När det gäller MBA-utbildningarna, det vill säga Master of Business Administration, avviker dessa från trenden med huvuddelen kvinnliga sökande. Så många som tre av fem som har gjort en intresseanmälan till en MBA-utbildning är en man.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.