Lucka 8: Kombination mellan kultur och struktur

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Här kommer ett kvalitetsråd från Canea.

Lucka 8: Kombination mellan kultur och struktur
Foto: Adobe Stock/ Raphaelle Sisask

Det sägs att kultur äter strategi till frukost. Kanske därför är dagens kvalitetsråd viktigt. Det här säger Canea är viktigt för att hitta balans i organisationen.

Tänk på kombinationen struktur och kultur för att bli framgångsrik. Man behöver dels fokusera på att integrera och implementera ett kvalitetsledningssystem som skapar struktur, gör det möjligt att öka effektiviteten och identifierar förbättringsområden. Men implementering är en form av förändring, och i förändring är det jätteviktigt att hantera människor. Därför måste man bland annat ha chefer som lever som de lär och ett gott gruppsamarbete som leder till att man uppnår sina mål.  

Andrea Zackrisson, implementeringskonsult på Canea, och Karolin Kronander, managementkonsult inom organisation och ledarskap på Canea 

Foto: Canea
Foto: Canea

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.