Molnjätten storsatsar på generativ AI

AI Amazon web services investerar 100 miljoner dollar i ett program som ska hjälpa företag att ta fram lösningar som bygger på generativ artificiell intelligens.

Molnjätten storsatsar på generativ AI

Nu visar Amazon Web Services, AWS, att man menar allvar med sina planer på att bli en ledande aktör på ai-området. Företaget investerar den nätta summan 100 miljoner dollar i ett nytt program som ska stötta företag som utvecklar olika slags lösningar som baseras på generativ artificiell intelligens.

Programmet kallas AWS Generative AI Innovation Center och ska koppla samman företagets ledande experter inom maskininlärning och ai med bolag över hela världen. Redan i dag drar företag som Lonely Planet, Ryanair och Twilio nytta av de möjligheter som erbjuds genom programmet.

– Generative AI Innovation Center är en del av vårt mål att hjälpa varje organisation att utnyttja ai genom att tillhandahålla flexibla och kostnadseffektiva generativa ai-tjänster. Tillsammans med vår globala community av partner arbetar vi med företagsledare i alla branscher för att hjälpa dem att maximera effekten av generativ ai i sina organisationer och skapa värde för sina kunder och anställda, säger Matt Garman, senior vice president för försäljning, marknadsföring och globala tjänster på AWS.

AWS-experterna kan hjälpa företag att använda sig av generativ ai på ett ansvarsfullt sätt och samtidigt hålla nere kostnaderna genom att optimera den maskininlärning som ligger till grund för generativa ai-lösningar.

Man tillhandahåller också sitt egenutvecklade verktyg Sagemaker som kan användas av företag för att bygga och distribuera egna ai-modeller.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste