Profilen om den nya tjänsten: ”Stimulerande att få jobba med likasinnade”

Karriär Johanna Montalvo har erkänts för sitt arbete som kvalitetschef men går nu vidare för att göra det hon tycker är roligast – att hjälpa till att utveckla verksamheter.

Profilen om den nya tjänsten: ”Stimulerande att få jobba med likasinnade”
Johanna Montalvo är numera verksamhetsarkitekt på IRM. Foto: IRM

Johanna Montalvo, tidigare kvalitetschef på Akademikerförsäkring och vinnare av Årets Kvalitetsprofil 2020, är numera verksamhetsarkitekt på konsultföretaget IRM.

– Det känns fantastiskt! Det är mer fokus på det jag tycker är roligt, det vill säga att få vara med och utveckla verksamheter, säger hon.

Du har varit på ditt nya jobb i drygt en månad – Vilka styrkor går du in i företaget med?

– Jag kommer direkt från affärssidan, så jag har färskt i huvudet vilka utmaningar verksamheter står inför. Just nu är det främst anpassning till regelverk, ökade krav på den digitala utvecklingen och att ställa om efter kundens ökade krav så att man får med sig kunden.

Och vad ska du göra?

– Som verksamhetsarkitet arbetar man med helheten och att identifiera och stödja utveckling som ligger i linje med verksamhetens ambition. Mitt jobb är att hjälpa kunder att beskriva verksamhetens olika dimensioner på ett överskådligt sätt och med utgångspunkt i det analysera hur verksamheten kan utvecklas.Vi har också en utbildningsverksamhet som flera av oss är delaktiga i, där vi bland annat certifierar framtida verksamhets- och informationsarkitekter.

Vad hoppas du åstadkomma?

– Det är väl det, att hjälpa verksamheter att identifiera utmaningar och hjälpa till att lösa dem för att kunna ta ett kliv framåt.

Vilka utmaningar ser du framför dig?

– Vi handskas med komplexa frågor, så det är inget man löser i en handvändning . En av de största utmaningarna brukar ligga i människor, att få alla inblandade att enas om en gemensam bild av nuläge, utmaningar och hur man löser de problem man står inför.

Ser du någon personlig utmaning?

– Inte än! Det har inte gått så lång tid. Men om du återkommer om ett tag så har det säkert hänt något!

Vad ser du mest fram emot?

– När jag började slog det mig hur behagligt det är att befinna sig i ett sammanhang där alla har samma intresse som en själv, och där kompetensen är hög. Jag är van vid att vara ganska ensam. Det är stimulerande att få jobba med likasinnade, så det ser jag fram emot, säger Johanna Montalvo.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.