Nomineringen till Svenska Leanpriset klart

Utmärkelser Nu är det klart vilka tre finalister som nominerats till svensk Leanpriset 2019. Finalisterna spänner över flera branscher, från kaffe till vodka.

Nomineringen till Svenska Leanpriset klart

Organisationerna som gått vidare som finalister till Svenska Leanpriset är The Absolut Company, produktion i Åhus, som är en del av det franska företaget Pernod Ricard. I Åhus har de jobbat med systematiskt förbättringsarbete i 20 år. I Åhus produceras sedan 40 år en av de enskilt största varorna som exporteras från den svenska jordbruksnäringen. Under en dag tappas här cirka 600.000 flaskor Absolut Vodka.

N4, Scientific services är den andra finalisten och de levererar support, drift  och underhåll till forsknings- och tillverkningsindustrin inom life science. De har byggt på leanprinciperna sedan starten 2012 och har utsetts till Di Gasell-företag tre år i rad.

Zoégas kafferosteri i Helsingborg nominerade till leanpris.
Zoégas kafferosteri i Helsingborg nominerade till leanpris.

Zoégas Kaffe är ett varumärke i Nestlékoncernen. Deras arbete med ständiga förbättringar startade 2009. Sedan 1886 ligger fabriken ligger i Helsingborg. Här arbetar 70 medarbetare med att tillverka rostat och malet kaffe, i huvudsak för den svenska marknaden.

Vinnare utses i oktober
Nu ska finalisterna utvärderas på plats innan vinnaren koras på Lean Forum i oktober.

Svenska Leanpriset har delats ut av den ideella föreningen Lean Forum sedan 2008. Bland de tidigare vinnarna finns vitt skilda verksamheter, såsom Cancerrehabiliteringsmottagningen vid Skånes universitetssjukvård, Newbody, Malmö stad, S:t Görans sjukhus, AstraZeneca och Parker Hannifin.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.