Ny modell ska gynna innovationsmiljön

Nu ska gapet mellan forskning och industriell produktutveckling överbryggas i Västra Götaland. Till sin hjälp har man en modell för öppen innovation.

Det är Västra Götalandsregionen, Uppsala Bio och Göteborgs Bio som ingått ett samarbetsavtal gällande modellen Bio-X för öppen innovation. Genom pilotsamarbetet blir modellen tillgänglig för forskare i hela Västra Götalandsregionen.

Bio-X är en strukturerad process med målet att täppa till gapet mellan grundforskning, klinisk tillämpning och industriell produktutveckling.

Modellen utgår från ett definierat behov, exempelvis inom vården, och vänder sig till universitetsforskningen för att hitta nya lösningar. Forskarnas projektförslag granskas sedan utifrån kriterier som användarnytta och möjlighet för förslaget att leda fram till den tänkta produkten eller tjänsten. Det projekt som sedan väljs ut för att utvecklas får processtöd och finansiering i upp till två år för att ta fram ett förslag som sedan kan kommersialiseras.

Målet med samarbetet är att stärka innovationsmiljön i Västra Götaland och den första utlysningen är planerad till slutet av maj.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.