Pressande att fatta ogrundade beslut

Hälsa 37 procent av svenskar som arbetar i kontorsmiljö, upplever stress till följd av att de behöver fatta ogrundade beslut. Det visar en undersökning av ICM Unlimited.

Att tvingas fatta blinda affärsbeslut på jobbet gör många konstorsarbetande så stressade och oroliga att de inte kan göra vad som krävs av dem, enligt en ny undersökning av den brittiska forskargruppen ICM Unlimited. Undersökningen visar att 37 procent av svenska kontorsarbetare menar att beslutsfattande utan tillräcklig information leder till mer stress.

Studien tyder på att stressen handlar om oron för vilka konsekvenserna blir av ett ogrundat beslut. Svenskarna anser att det kan skada deras personliga rykte (31%), eller att det kan leda till en dålig personlig insats (24%), medan vissa är rädda att de kan förlora sina jobb till följd av felaktiga beslut (8%).

Nära en av fyra fattar beslut på bristfällig information varje månad, 15 procent gör det veckovis och 5 procent dagligen.

Om undersökningen:

Online-enkäten genomfördes genomfördes i Sverige, Storbritannien, Tyskland och Förenade Arabemiraten, med ett totalt urval på 1 700. Arbete har utförts i enlighet med ISO 27001 och 20252.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.