Prisat Leanprojekt gav framgång

För fyra år sedan hotades Kalixbaserade HT-Svarv av lågkonjunkturen. Men ett Leanprojekt och fokus på företagskulturen vände nedgång till framgång.

Under Stockholmsmässan i oktober fick HT-Svarv motta det nyinstiftade priset Nordic Manufacturing Automation Award, som delas ut av mässan och branschorganisationerna SVMF och MTAS.

Bakgrunden är att företaget lyckades vända nedgången under lågkonjunkturen 2008 till framgång. När företaget gick sämre och sämre startades ett förändringsarbete med fokus på företagskultur och Lean.

– En ny företagskultur, kundernas behov i centrum, effektiva flöden, en flexibel automatiserad produktion och teamarbete är några av de punkter som varit viktiga för framgången. I vår kultur ingår att vi aldrig är nöjda, det finns alltid saker vi kan förbättra, säger vd:n Mikael Nilsson.

Björn Lindforss, som sitter med i juryn från Stockholmsmässan, kommenterar:

– De är nytänkande, drar nytta av det senaste inom automation och effektiva produktionsmetoder och de jobbar hela tiden framgångsrikt med att förbättra sin verksamhet. Kort sagt är det detta som begreppet Lean produktion handlar om och vi enades snabbt om att HT-Svarv var värdiga vinnare av priset.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.