Så hanterar du att bli varslad

Att plötsligt ställas inför arbetslöshet kan innebära en personlig kris. Prevent har uppdaterat skriften "Av med jobbet" som tar upp de känslomässiga konsekvenserna av att bli varslad.

Så hanterar du att bli varslad

Tanken med boken ”Av med jobbet” är att den ska vara en hjälp för människor som går igenom stora ofrivilliga förändringar i sitt liv. Boken har funnits sedan 90-talet men har nu uppdaterats med en mer modern grafisk profil.

Boken tar bland annat upp vad som händer med en människa i kris. Förloppet kan delas upp i fyra olika faser: en chockfas, en reaktionsfas där man börjar förstå vad som har hänt, en reparationsfas där man börjar få perspektiv på vad som hänt och en nyorienteringsfas där man börjar söka efter nya mål.

– De här faserna är desamma för alla människor som hamnar i kris, även om det är individuellt hur lång tid man befinner sig i varje fas, säger Monica Lörnbo, projektledare på Prevent.

Boken riktar sig till både arbetsgivare och fackliga organisationer.

Fakta

Fem saker du själv kan göra för att må bättre

  • Motionera
  • Få tillräckligt med sömn
  • Äta näringsrikt och regelbundet
  • Undvik att stressa
  • Skapa bestående relationer

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.