.SE får Utmärkelsen Svensk Kvalitet

Det blir .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) som får motta Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2010.

Stiftelsen får utmärkelsen för sitt kvalitetsmedvetna arbete med att driva och administrera Internets svenska toppdomän .se. Stiftelsen är en oberoende allmännyttig organisation med över en miljon registrerade hemsidor. Allt överskott från stiftelsens avgiftsintäkter går till investeringar i undervisning och forskning inom data- och kommunikationsområdet, vilket främjar en hög Internetkvalitet i Sverige. Ett flerårigt arbete med verksamhetsutveckling har gjort organisationen väl förtjänt av utmärkelsen enligt domarkommittén.

– Vi vet all vilken viktig samhällsfunktion Internet är. Därför är det viktigt att tillgängligheten är hög och att kvaliteten i den svenska delen av Internet är god. På det området vet jag att .SE gör en viktig insats, meddelar It- och regionminister Ann-Karin Hatt i ett pressmeddelande.

Uppmuntrande organisation

.SE uppmärksammas också för att vara en välplanerad verksamhet byggd på säker och skyddad information som utvecklas i samverkande processer med kunder och medarbetare. Organisationen präglas enligt domarkommittén av en verkställande ledning som med stort personligt engagemang tjänar som ett föredöme för en kunddriven verksamhetsutveckling. Det förstärks av ett förankrat system för erkännande och uppmuntran inom organisationen.

Kvar att fila på är att ytterligare utveckla metodiken i processorientering och att fullt ut satsa på strategisk och individuell kompetensutveckling och miljöledning.

– När vi för fyra år sedan satte upp målet att erövra denna bragdmedalj i svenskt kvalitetsarbete verkade det omöjligt. Men vi litade på Churchill: ”Det svåra ordnar vi direkt, det omöjliga tar lite längre tid”. Detta är främst en utmärkelse till ett arbetslag med en helt enastående sammanhållning och en obegränsad vilja att ständigt bli bättre, säger Rune Brandinger styrelseordförande i .SE 2006-2010, i pressmeddelandet.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.