SIQ hotas av miljonskadestånd

Indicator Institute HB undersöker möjligheten att kräva Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ, på miljonskadestånd. Indicator Institute hävdar att SIQ med sitt nya utvärderingsverktyg Insiqt, har gjort intrång i såväl affärsidé som process och i varumärket Indicator.

Indicator är ett webbaserat analysverktyg för att beskriva nuläget i ett företag och kan i till exempel strategiarbetet indikera vilka delar som ska utvecklas för att stödja verksamheten.

Ägarna till Indicator Institute är de tre entreprenörerna och uppfinnarna Lars Brodén, Ulf Leopoldson och Roger J Danielsson. Konceptet Indicator har tagit dem närmare tio år att utveckla. De anser nu att SIQ stulit affärskonceptet för webbaserad mätning av ett företags eller organisations nuläge.

Indicator Institute och SIQ har haft ett flerårigt nära samarbete kring verktyget Indicator, och sedan 2001 har SIQ varit mycket intresserad av delägarskap i Indicator Institute och i produkten Indicator. Enligt Indicator Institute var det bara några formaliteter som återstod innan en skriftlig överenskommelse skulle ske. I februari i år valde dock SIQ att ensidigt bryta samarbetet och marknadsföra sitt eget webbaserat analysverktyg Insiqt.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.