Strulande it-system stjäl värdefull arbetstid

Arbetsmiljö En halvtimme per dag. Så mycket arbetstid försvinner på grund av it-strul för chefer inom offentlig sektor. Det visar en rapport från Vision.

En bättre digital arbetsmiljö skulle spara stora summor åt kommuner, landsting och regioner varje år. Cheferna i Visions undersökning vittnar om att it-systemen är förlegade, att de inte motsvarar verksamhetens behov eller att inloggningslösningar och design brister. Ibland handlar det också om att användarna inte har fått tillräcklig utbildning eller introduktion.

I snitt ägnar cheferna 30 minuter per arbetsdag åt strulande it.

– Det här är ett enormt slöseri med både tid och resurser som arbetsgivarna måste se över. Förutom att krånglande it-system påverkar våra medlemmars arbetsmiljö så påverkar det verksamhetens kvalitet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Om undersökningen

Undersökningen bygger på en enkät som skickades ut till 4585 mellanchefer och första linjens chefer som är medlemmar i Vision. 925 valde att delta i undersökningen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.