nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Svenska ny ordförande för internationell ackreditering

Merih Malmqvist Nilsson, avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för Swedac har utnämnts till ny ordförande för ILAC, den internationella samarbetsorganisationen för ackreditering.

Merih Malmqvist Nilsson
Merih Malmqvist Nilsson
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Svenska Merih Malmqvist Nilsson utnämndes till ordförande för ILAC vid en konferensens i New Delhi i början av november. Hon har lång erfarenhet av ackreditering som avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för ackrediteringsmyndigheten Swedac. Hon har fram till nu varit vice ordförande för ILAC och har haft förtroendeposter inom organisationen sedan 2003.

– Jag kommer jobba för att ILAC ska bli en naturlig samarbetspartner för andra globala organisationer som arbetar för kvalitet, säkerhet och miljö, säger Merih Malmqvist Nilsson.

ILAC är internationell samarbetsorganisation för organ som bland annat ackrediterar laboratorier och kontrollorgan. 150 ackrediteringsorgan från 119 länder är medlemmar.

Den svenska ackrediteringsmyndigheten Swedac har varit medlem i ILAC sedan början på 1990-talet.

– Sverige är ett litet land på världskartan men har alltid haft en hög profil globalt och varit tongivande vad gäller kvalitetsarbete. Min utnämning till ordförande bekräftar den tillit som finns till det svenska systemet och till Swedac inom den globala kvalitetsinfrastrukturen, säger Merih Malmqvist Nilsson.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Mobiloperatörerna med nöjdast kunder

Både privat- och företagskunder blir allt mer nöjda med sina mobiloperatörer. Men det räcker inte längre med bra tekniska tjänster, utan handlar nu om helt andra saker för att kunderna ska bli belåtna, visar en färsk studie från Svenskt Kvalitetsindex, SKI, som rankat operatörerna med nöjdast kunder.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.