Svenska ny ordförande för internationell ackreditering

Internationellt Merih Malmqvist Nilsson, avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för Swedac har utnämnts till ny ordförande för ILAC, den internationella samarbetsorganisationen för ackreditering.

Svenska ny ordförande för internationell ackreditering

Svenska Merih Malmqvist Nilsson utnämndes till ordförande för ILAC vid en konferensens i New Delhi i början av november. Hon har lång erfarenhet av ackreditering som avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för ackrediteringsmyndigheten Swedac. Hon har fram till nu varit vice ordförande för ILAC och har haft förtroendeposter inom organisationen sedan 2003.

– Jag kommer jobba för att ILAC ska bli en naturlig samarbetspartner för andra globala organisationer som arbetar för kvalitet, säkerhet och miljö, säger Merih Malmqvist Nilsson.

ILAC är internationell samarbetsorganisation för organ som bland annat ackrediterar laboratorier och kontrollorgan. 150 ackrediteringsorgan från 119 länder är medlemmar.

Den svenska ackrediteringsmyndigheten Swedac har varit medlem i ILAC sedan början på 1990-talet.

– Sverige är ett litet land på världskartan men har alltid haft en hög profil globalt och varit tongivande vad gäller kvalitetsarbete. Min utnämning till ordförande bekräftar den tillit som finns till det svenska systemet och till Swedac inom den globala kvalitetsinfrastrukturen, säger Merih Malmqvist Nilsson.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.