nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Tillväxtverket får fullt ansvar för förenklingsarbetet

Arbetet för förenkling för företagen samlas under ett tak. Regelrådets verksamhet permanentas och inordnas som ett särskilt beslutsorgan hos Tillväxtverket.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Tidigare har både Tillväxtverket och Regelrådet arbetat med att förenkla vardagen för i första hand de små och medelstora företagen. Regelrådet har tittat på konsekvenserna och Tillväxtverkets roll har varit driva på och utveckla förenklingsarbetet i samverkan med departement, myndigheter, kommuner och näringsliv. Nu kommer allt detta arbete att samlas under Tillväxtverket.

– Enklare regler är en viktig fråga för våra företag och svenskt näringslivsklimat. Det är glädjande att regeringen beslutat att permanenta Regelrådet. Nu kan vi skapa mervärden genom att samla allt stöd till regelgivare så att vi får bättre konsekvensutredningar och en mer kraftfull stödjande verksamhet, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så skapar du hållbar framgång över tid

Varför har vissa organisationer funnits i hundratals år medan andra inte håller ett decennium? Nyckeln är att skapa framgång som varar över tid – något som ISO 9004 bistår med. Standarden bygger på strategier, bästa praxis och erfarenheter från några av de mest framgångsrika företagen runt om i världen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.