Norrlands universitetssjukhus bäst i landet

Sjukvård Norrlands universitetssjukhus har för tredje gången utsetts till Sveriges bästa sjukhus. När tidningen Dagens Medicin rankar landets bästa universitetssjukhus väger den medicinska kvaliteten tyngst.

Norrlands universitetssjukhus bäst i landet

Tidningen Dagens Medicin har bedömt nära 150 indikatorer och inom den tyngsta kategorin, medicinsk kvalitet, utmärker sig Nus som etta på områdena cancervård och ljumskbråcksoperationer.

Men minst lika viktigt är att även patienterna anser att sjukhuset är bäst!

Norrlands universitetssjukhus har de sex gånger som Dagens Medicin gjort rankingen, tävlat med Linköping i toppen. 2013 och 2016 kom Nus först, övriga år har Linköping rankats som etta. Även denna gång var det knappt – men till Umeås fördel.

– Fantastiskt glädjande, det är medarbetarnas insatser på alla tre sjukhus i länet som ger oss ännu en första plats. Det är med en långsiktig satsning på utveckling och samverkan i länet, i norra regionen och nationellt som vi lyckas hålla hög kvalitet på den högspecialiserade sjukhusvården. Vi försöker också förbättra tillgängligheten vilket är en stor utmaning med den generationsväxling som pågår inom alla yrkesgrupper, säger Västerbottens Läns Landstings hälso- och sjukvårdsdirektör Ann-Christin Sundberg.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.