Unga chefer ratar eget rum

Bilden av att chefen sitter i kontorets finaste hörnrum är något förlegad. Det framkommer av Ledarnas Chefsbarometer i vilken Temo låtit intervjua drygt 1 000 chefer med personalansvar inom offentlig och privat verksamhet. Bland cheferna som är 30 år och yngre är det få som vill ha eget rum.

– Detta kan vara tecken på att en ny form av ledarskap som innebär ökat behov av kommunikation, närhet samt ett mer direkt agerande, säger Per Hedelin, verkställande chef för Ledarna.

Enligt undersökningen sitter endast en fjärdedel av cheferna i det privata näringslivet i eget rum utan insyn. En femtedel av cheferna i privat sektor sitter i dag i kontorslandskap. Men när chefen själv får välja vill fyra av tio ha eget rum utan insyn och ytterligare fyra av tio eget rum med insyn. Endast sju procent vill sitta i öppet kontorslandskap. Av undersökningen framkommer också att chefsrummet lever kvar i offentlig sektor. Där sitter varannan chef i eget rum utan insyn.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste