Vägledning för det oväntade

Ledningssystem För ett år sedan kom standarden för kontinuitetshantering. Nu är en vägledning med praktiska exempel på gång.

Vägledning för det oväntade

En översvämning, en brand eller ett oväntat produktionsavbrott. Det nya ledningssystemet för kontinuitetshantering som kom för ungefär ett år sedan är till för att verksamheter ska vara beredda på, hantera och kunna återhämta sig efter oväntade händelser. Målet är att göra det möjligt att fortsätta verksamheten utan avbrott.

För att göra standarden lättare att använda för svenska organisationer håller nu Swedish Standards Institute, Sis, på att ta fram en vägledning.

– Vi vill ge praktiska tips, hur man kan införa kontinuitetshantering i en svensk organisation och visa exempel från till exempel finansvärlden, industri och offentliga sektorn. Därför håller vi på att ta fram en svensk vägledning, säger Fredrik Pettersson, ordförande i SIS arbetsgrupp Krisförberedelser och kontinuitetsplanering.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.