Vässa rutinerna genom delaktighet

Förbättringsarbete Hur skriver vi bra arbetsinstruktioner? Hur utbildar vi på bästa sätt? Hur får vi i gång ett effektivt förbättringsarbete? Tydlighet i rutiner och arbetssätt är viktigt, bästa effekten får man om alla är delaktiga i det arbetet.

Vässa rutinerna genom delaktighet

Oskar Olofssons bok Bästa kända arbetssätt beskriver hur man tillsammans i organisationens arbetsgrupper utvecklar gemensamma standarder för viktiga arbetsmoment. Genom att göra alla medarbetare delaktiga i att utveckla och dokumentera ett bästa kända arbetssätt förbättras kvaliteten och effektiviteten i arbetet. Detta innebär en standardisering, men utan den detaljstyrning som ofta förknippas med begreppet.

Boken beskriver även hur chefers arbetstid kan planeras för att säkerställa att det viktigaste görs först och på rätt sätt – ett bästa kända arbetssätt för ledare.

Metodiken bygger på lokalt ägda arbetsinstruktioner, en genomtänkt upplärning på arbetsplatsen och coachande uppföljningar av ledare på alla nivåer. I boken finns även förklarande fallstudier från Saab Automotive, Kopparbergs Bryggeri, Scania och Wellspect.

Förlaget som boken är utgiven på är WCM Consulting.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.