3 tips till er med ansvar för hållbarhetsarbete

Hållbarhet De flesta chefer tycker att deras hållbarhetsuppdrag är otydligt. Det visar organisationen Ledarnas senaste undersökning. Enligt förbundordförande finns det tre saker man kan göra för att jobbet ska bli mer konkret.

3 tips till er med ansvar för hållbarhetsarbete
Andreas Miller, förbundsordförande för Ledarna. Foto: Ledarna

Som chef och ledare är man helt central i att förvekliga den gröna omställningen. Andreas Miller, förbundsordförande för Ledarna, skulle vilja ge tre tips för att hjälpa både chefer och medarbetare att förstå sin roll i omställningen.

  1. Utveckla en hållbarhetsstrategi och säkerställ att har en tydlig koppling till bolagets verksamhet, kärna, kultur och värderingar.
  2. Sätt mål som är relevanta för hela organisationen, till exempel att minska koldioxidutsläpp, svinn och bryt ner dem på avdelning eller enhetsnivå.      
  3. Skapa forum för dialog och utbyte för chefer på alla nivåer för en samstämmig förståelse av företagets strategier och mål, samt utbilda organisationen och medarbetarna i hållbarhet kopplat till din sektor och bransch.

Läs om Ledarnas hållbarhetsbarometer här:

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.