Årets exportstjärnor lyser över västkusten

Utmärkelse Årets exportsuccé och Årets exportregion är regeringens utmärkelser för att uppmuntra svenska företag att exportera.
I år gick båda priserna till Västsverige.

Årets exportstjärnor lyser över västkusten
Bico Group och Halland stod som vinnare när regeringen prisade årets exportstjärnor.

Det är framför allt små och medelstora företag som lyfts upp i ljuset när regeringen prisar årets svenska exportföretag och -regioner.

I år, 2021, blev Årets exportstjärna Bico Group från Göteborg, ett företag inom biotekniksfären. Bico Group har revolutionerat forskningen genom att kunna skriva ut mänsklig cellvävnad med hjälp av 3D-teknik. På det viset kan man undvika onödiga djurförsök. Företaget finns nu i fler än 65 länder och man har en tydlig vision om att växa globalt.

Rätt stöd i rätt tid

Årets exportregion 2021 blev Halland. I motiveringen till utmärkelsen lyfter regeringen fram att många små och medelstora företag inom livsmedel, teknik, vård, hygien, design och musik vågat ta klivet ut på den internationella marknaden tack vare att regionen gett rätt stöd i rätt tid. Stödet ges i såväl utbildning som i företagsnätverk och internationaliseringscheckar. Det stärkta samarbetet med Västra Götalandsregionen lyfts fram som en bidragande faktor.

Priserna delades ut av utrikeshandelsminister Anna Hallberg och H.K.H. Prins Daniel.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.