Bedöm arbetsmiljörisker med nytt verktyg

Bättre arbetsmiljö. Det är målet med Europeiska arbetsmiljöbyråns webbaserade verktyg som ger småföretag möjlighet att att göra riskbedömningar på arbetsplatsen.

Bedöm arbetsmiljörisker med nytt verktyg
Stock.xchng

Verktyget OIRA, Omline Interactive Risk Assessment, är tänkt att förbättra hälsa och säkerhet och öka de europeiska företagens engagemang i arbetsmiljöfrågor.

– Riskbedömning är en hörnpelare i arbetsmiljöledningen, och med byråns webbaserade interaktiva program för riskbedömning, OiRA, ger vi europeiska företag det verktyg de behöver för att kunna genomföra bedömningarna. OiRA utvecklas hela tiden, och visar oss hur vi kan arbeta på ett bättre sätt i Europa för att se till att våra arbetsplatser är säkra, säger Christa Sedlatschek, direktör för Europeiska arbetsmiljöbyrån i ett pressmeddelande.

OIRA är kostnadsfritt och ska hjälpa mikro- och småföretag i Europa att genomföra riskbedömningar i enlighet med reglerna, samt att utvärdera och hantera risker på arbetsplatserna för att motverka skador och ohälsa. Fler liknande verktyg är under utveckling. Bland annat utvecklas ett för frisörer i Belgien, ett allmänt verktyg för kontorsarbete i Slovenien och ett för garageinnehavare i Litauen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.