Carl-Henric Svanberg – när cheferna själv får välja

Carl-Henric Svanberg är de svenska chefernas största förebild, tätt följd av Ingvar Kamprad. På tredje plats kvalar handbollandslagets tidigare ledare, Bengt Johansson in. Det visar en ny undersökning bland över 1 000 chefer i svenska företag. Morgondagens vinnande recept för framgång är enligt de svenska cheferna i undersökningen, ett tydligare och mindre konflikträdd ledarskap. Den som mest står för det redan i dag är Ericssons vd och koncernchef Carl-Henric Svanberg. Två på listan hamnade Ikeas Ingvar Kamprad. Om tredjeplatsen var det hård kamp mellan den före detta förbundskaptenen i handboll, Bengt Johansson, Fritidsresors informationsdirektör, Lottie Knutsson och EU-kommissionär Margot Wallström. En kamp som Bengt Johansson slutligen vann. På delad sjätte plats hamnade Jan Carlzon, Leif Johansson och Sven-Göran Eriksson. På delad sjätte plats hamnade Göran Person och PG Gyllenhammar.

1070 personer deltog i undersökningen som gjordes av Kompetensgalan 2006. Majoriteten var mellan 40 och 50 år, ytterst ansvariga eller ingick i ledningsgruppen, samt arbetade på ett företag med fler än 250 anställda.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.