Carl-Henric Svanberg – när cheferna själv får välja

Carl-Henric Svanberg är de svenska chefernas största förebild, tätt följd av Ingvar Kamprad. På tredje plats kvalar handbollandslagets tidigare ledare, Bengt Johansson in. Det visar en ny undersökning bland över 1 000 chefer i svenska företag. Morgondagens vinnande recept för framgång är enligt de svenska cheferna i undersökningen, ett tydligare och mindre konflikträdd ledarskap. Den som mest står för det redan i dag är Ericssons vd och koncernchef Carl-Henric Svanberg. Två på listan hamnade Ikeas Ingvar Kamprad. Om tredjeplatsen var det hård kamp mellan den före detta förbundskaptenen i handboll, Bengt Johansson, Fritidsresors informationsdirektör, Lottie Knutsson och EU-kommissionär Margot Wallström. En kamp som Bengt Johansson slutligen vann. På delad sjätte plats hamnade Jan Carlzon, Leif Johansson och Sven-Göran Eriksson. På delad sjätte plats hamnade Göran Person och PG Gyllenhammar.

1070 personer deltog i undersökningen som gjordes av Kompetensgalan 2006. Majoriteten var mellan 40 och 50 år, ytterst ansvariga eller ingick i ledningsgruppen, samt arbetade på ett företag med fler än 250 anställda.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.