Cygni är bästa arbetsplats för tredje året i rad

Arbetsmiljö Tidigare i veckan utsågs vinnarna i årets upplaga av Great place to work. För tredje året i rad tog Cygni hem förstaplatsen bland medelstora organisationer.

Cygni är bästa arbetsplats för tredje året i rad

Redan när it-konsultbolaget Cygni startade 2006 var ett av målen att bli Sveriges bästa arbetsgivare. 2013 klev de in på femte plats på listan över små organisationer, för att året efter knipa förstaplatsen i kategorin medelstora verksamheter. Då hade de vuxit från 43 till 51 anställda. Idag är det 74 som jobbar på Cygni.

I en tidigare intervju i KM berättar företagets vd Jon Persson att ett engagerade och inkluderande ledarskap är viktigt för en bra arbetsplats, men också att konsulterna trivs med de uppdrag de får.

– En bra chef engagerar sig i medarbetarna och bryr sig om dem. Det handlar om att ha ett genuint intresse för människor, säger han.

Just nu arbetar Cygni med att öppna kontor i Göteborg. Enligt Jon Persson är ambitionen densamma där, att skapa ett företag där branschens allra största stjärnor trivs och utvecklas.

– Att våra medarbetare för tredje året i rad är Sveriges nöjdaste känns fantastiskt. Det visar också att vi tillsammans har lyckats i vår strävan att kontinuerligt förnya och förbättra oss själva och vårt företag, säger Jon Persson.

 Fem i topp medelstora organisationer:

 1. Cygni
 2. Key Solutions
 3. Tenant & Partner
 4. Bostads AB Mimer
 5. Centiro Solutions

Fem i topp stora organisationer:

 1. Hilti
 2. 3
 3. B3IT
 4. Newsec
 5. Adecco HR

Fem i topp små organisationer:

 1. Ecru Consulting
 2. W. L. Gore & Associates Scandinavia
 3. Systemstöd
 4. Polar Cape Consulting
 5. JSC IT-Partner

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.