Den moderna ledaren

Rak. Tydlig. Och brinner för sitt jobb. En av Volvo lastvagnars yngsta chefer Salomeh Tafazoli tror på det moderna ledarskapet och räds inte att kasta sig in i nya utmaningar.

Den moderna ledaren
Christer Ehrling

Hur är det att vara ung ledare?

– Jag har valt en mansdominerad värld och alltid varit yngst. Det är inte många unga invandrarkvinnor här. Ibland har jag upplevt att jag fått vara extra tydlig och hård och att mina kunskaper testats. Men när man väl har visat dem pressas man inte lika hårt.

Man måste brinna för det man gör. Att som ung ledare endast drivas av viljan att göra karriär är lätt att se igenom, vilket gör det svårt att ha pondus.

Med ödmjukhet kommer man långt, det handlar om att våga fråga för att samla kunskap

Vad är en modern ledare?

– En modern ledare är bra på att kommunicera och ger rätt förutsättningar och verktyg för att medarbetarna ska lyckas.

Vad är dina bästa ledaregenskaper?

– Jag är nog mest stolt över min raka kommunikation. Det är svårt att missförstå vad jag vill ha. Dessutom är jag otroligt resultatfokuserad. Jag tror att jag kan uppfattas som tuff och hård, men jag är samtidigt inte rädd för att bjuda på mig själv.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.