Det dunkla kvalitetsbegreppet

Kvalitet "Det här är bra" hör man ofta experter yttra med total övertygelse. Men vad betyder det och vad är egentligen kvalitet? I antologin, Den omätbara kvaliteten, belyses kvalitetsbegreppet från en mängd olika perspektiv.

Det dunkla kvalitetsbegreppet

Att hålla hög kvalitet på arbete, forskning och konstnärlig verksamhet är viktigt, det är de flesta överens om. Men kvalitetsbegreppet kan samtidigt framstå som dunkelt, gåtfullt och svårt att mäta. Avsikten med boken är att ge läsaren möjlighet att förstå och granska de kvalitetsbegrepp som dagligen används i arbetsliv och privatliv. I boken medverkar Bodil Jönsson, Bengt Starrin, Ingrid Elam, Gert Wingårdh, med flera skribenter som representerar vitt skilda områden, såsom filosofi, ekonomi, litteratur, socialt arbete, konst, design och arkitektur. Ett av bokens huvudteman är den till synes omätbara kvaliteten som vi inte vill vara utan men som många vill ha hjälp med att sätta fingret på.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.