En god bit kvalitetshistoria

Kvalitet 50 år med kvalitet och 40 år som kvalitetskonsult. Så sammanfattar Lennart Sandholm boken om sitt yrkesliv som även bjuder på en god bit kvalitetshistoria.

Lennart Sandholm betraktas idag som en av Sveriges mest kända kvalitetsprofiler. I november 1957 såg han en platsannons i DN där Elektrohelios sökte en civilingenjör till sitt laboratorium. Han sökte jobbet och några år senare fick han erbjudandet att bli central kontrollchef. Det blev början på ett helt yrkesliv inom kvalitetsområdet.

Lennart Sandholm beskriver i boken hur arbetet med kvalitet leder till en konsultkarriär och möten med storheter som Hans Werthén, Kaoru ishikawa och Joseph Juran, som även blir hans mentor. Hur intresset för kvalitet tar honom ut världen och hur han bland annat blir den första västerlänning som föreläser om kvalitet i Kina.

Lennart Sandholms memoarer blir på så vis även en skildring av kvalitetsområdets utveckling och framväxt, både i Sverige och internationellt, och den visar hur området utvecklas från kontroll till det han kallar verksamt förbättringsarbete. Boken är utgiven av det företag som han själv startade 1971, Sandholm Associates.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.