nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Av de tre finalisterna blev det Trelleborg som tog hem vinsten av Guldlänken 2017.

Effektivare arbetssätt gav segern i Guldlänken

Genom digitala lösningar har årets vinnare av Guldlänken radikalt förändrat arbetet med försörjningsstöd. Juryns lyfter fram vinnaren som en förebild för förnyelse som kan ge effekter i hela landet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

När årets vinnare av Guldlänken presenterades på konferensen Offentliga rummet i Sundsvall blev det Trelleborg som fick kliva högst upp på prispallen.

– Det är tack vare vårt mod och vår samverkan som vi lyckats med detta och framför allt är det tack vare alla medarbetare som vi har bakom oss, sa arbetsmarknadsförvaltningens chef Cecilia Leijon när hon tog emot priset tillsamman med socialförvaltningens chef Annikki Tinmark.

Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun har radikalt förändrat arbetet med försörjningsstöd. Genom digitala lösningar har handläggningstiden minskat från tio dagar till max ett dygn. Det fortsatta arbetet med en avancerad processautomatisering sprids också till andra verksamhetsområden.

– Vi är oerhört stolta över detta pris och våra medarbetare som har haft mod, förmåga att samarbeta och orkat fullfölja i verksamheter som har starka traditioner. Detta ger oss energi att fortsätta vårt gemensamma utvecklingsarbete att ständigt göra allt bättre för våra medborgare, sa Annikki Tinmark.

Juryn ser på det som Trelleborgs kommun jobbat med som ett riktigt bra exempel på mod i offentlig verksamhetsutveckling som även kan få effekter i hela landet. Så här skriver juryn i motiveringen:

”Digitaliseringen skapar nya möjligheter som samtidigt utmanar gamla normer och regelverk. För att modigt tagit täten inom en traditionsbunden samhällssektor, skapat helt nya lösningar baserade på nationell infrastruktur och kommunal kreativitet och därmed förändrat förutsättningarna radikalt för människor i behov av stöd utses Trelleborgs kommun till vinnare av Guldlänken 2017!”

Guldlänken, The Swedish eGovernment Awards, har sedan 1999 årligen lyft fram de främsta exemplen på innovativt förändringsarbete i offentlig verksamhet. I år sattes särskilt fokus på att premiera mod i förändring.

Läs mer om de övriga finalisterna:

Mod premieras i årets upplaga av Guldlänken

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Småprat skapar förtroende

Expertens 7 råd om förändringsledning

Globalisering, digitalisering, ökad konkurrens. Dagens ledare har att manövrera i ett landskap som präglas av ständiga förändringar.
– Nu har det blivit ännu viktigare med ett personligt ledarskap som präglas av förtroende och tydlighet, säger Gunnar Ekman, ekonomie doktor och före detta polis som numera utbildar och föreläser om ledarskap och förändringsarbete.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.