Finalister till Årets chef klara

Nu är det klart vilka chefer som har chans att vinna ärofyllda priser på Kompetensgalan i mars. Ledaregenskaper som juryn värdesätter är närvaro, kommunikation och förmåga att skapa arbetsglädje.

I fjol vann Palle Lundberg, kommundirektör i Botkyrka. Vem som vinner priset Årets chef och andra ledarskapspriser under årets Kompetensgala visar sig den 17 mars. Nu är det klart vilka som är de utvalda finalisterna i kategorierna Årets chef, Ung chef, Ledarutvecklare, Mångfaldsarbete, Hälsofrämjande ledarskap och HR-chef.

En av de nominerade till Årets chef är Pia Djupmark, vd på Radisson Blu Royal Viking Hotel. Hon kan vinna för sin förmåga att skapa delaktighet bland medarbetare och för att hon sprider arbetsglädje.

Lena Larsson, vd på Värmlands Folkblad, får beröm för sin närvaro och för att hon är en förebild i en utsatt bransch som snabbt förändras. Den tredje och sista finalisten till priset Årets chef är Ericssonchefen Urban Wiklund som enligt juryn lyckats vara nyskapande i sin kommunikation med medarbetare som är spridda över hela världen.

Här är några av finalisterna:

Årets chef:

Lena Larsson, vd, Värmlands Folkblad

Pia Djupmark, vd, Radisson Blu Royal Viking Hotel

Urban Wiklund, Head of Development, Solution Area Consumer and Business, Ericsson

Ung chef:

Anders Rosengren, rektor, Bollnäs Kulturskola

Martin Tivéus, Sverigechef konsument & online, Microsoft

Nicholas Högberg, vice vd, 3

Mångfaldsarbete:

Filip Hammar, programledare

Jolanda van Rooijen, nordisk CSR Manager, IBM

Per Thorstenson, vd, Arlanda Express

Hälsobefrämjande ledarskap:

Ingvar Palm, terminalchef, Posten Meddelande

Katarina Berg, personalchef, 3

Niklas Frisk, vd, Alcro-Beckers

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.