Föräldravänlig arbetsplats fick pris

Årets vinnare av fackförbundet Unionens jämställdhetspris Guldnappen är IT-företaget CSC Sverige. De får priset för sitt välkomnande klimat för småbarnsföräldrar, något som i praktiken innebär möjlighet till distansarbete, flextidsystem och att företaget erbjuder de anställda hushållsnära tjänster. Dessutom ses föräldraledigas löner över för att undvika att någon halkar efter.

Även cheferna på CSC Sverige beskrivs som goda förebilder i jämställdhetsarbetet eftersom de visar att de på ett bra sätt kan kombinera ledar- och föräldraskapet.

– CSC är ett föredöme som föräldravänlig arbetsplats och därmed en mycket värdig vinnare av Guldnappen 2009. Ingen ska behöva välja mellan familj och karriär. Med fler arbetsplatser som CSC skulle vi tillsammans kunna ta rejäla kliv framåt i jämställdhetsarbetet, säger Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg i ett pressmeddelande.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.