Han är årets ledarutvecklare

Mottagaren av utmärkelsen Årets Ledarutvecklare har enligt juryn skapat förutsättningar för både utveckling och framtidstro i Eskilstuna kommun.

Han är årets ledarutvecklare

Chefsorganisationen Ledarna valde i år att utse Eskilstuna kommuns kommundirektör Pär Eriksson.

– Pär Eriksson är en modern ledare. Han nöjer sig inte med ett traditionellt chefskap och att utbilda kommunens chefer i ledarskap. Han ger medarbetarna möjlighet att utveckla och bära med sig ett eget ledarskap. Det kräver modiga chefer och medarbetare som vågar axla ansvar, men det skapar ett självdriv som ger stora effekter i verksamhetens resultat, säger Monica Berling, chef för PR och opinion på Ledarna.

Kommundirektörens mål är att göra Eskilstuna kommun till en av Sveriges bästa arbetsgivare. Vägen dit har bland annat innefattat ett stort fokus på jämställdhet och idag finns fler kvinnor och yngre medarbetare i den tidigare mansdominerade organisationen.

– Det är här ett stort erkännande inte bara för mig utan framför allt min uppdragsgivare Eskilstuna kommun. Vi har under resans gång själva sett resultaten av satsningen och det känns fantastiskt att vi som jobbar för kommunens framtid blir uppmärksammade genom priset, säger Pär Eriksson.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.