nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Mats Deleryd har närmare 20 års erfarenhet av kvalitetsutveckling och innehar även en professur vid Mälardalens Högskola inom Kvalitets- och organisationsutveckling.

Han blir ny vd för SIQ

Det blir Mats Deleryd som tar över vd-posten när SIQ:s nuvarande vd går i pension. Drivkraften i det nya uppdraget är att synliggöra kvalitetsarbetets nytta för utvecklingen av ett hållbart samhälle.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Den 1 oktober tillträder Mats Deleryd som ny vd för SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling. Han kommer närmast från AB Volvo där han varit verksam sedan 2006, senast i rollen som kvalitets-, miljö- och säkerhetschef.

– Vi ser att kvalitetsutveckling i framtiden ännu tydligare bör ha ett socialt, miljömässigt och finansiellt fokus. Med sin bakgrund och personlighet ser vi att Mats har de bästa förutsättningarna att axla detta spännande paradigmskifte i branschen, förklarar Jan Sundling, Ordförande i SIQ.

Mats Deleryd har närmare 20 års erfarenhet av kvalitetsutveckling och har arbetat bland annat på ABB, Adtranz, Daimler-Chrysler, Bombardier och Volvo Construction Equipment. Han innehar även en professur vid Mälardalens Högskola inom Kvalitets- och organisationsutveckling.

– Jag ser mycket fram emot att börja på SIQ och att tillsammans med medarbetarna och styrelsen arbeta aktivt för att synliggöra kvalitetsarbetets nytta för utvecklingen av ett hållbart samhälle. SIQ står inför en spännande expansionsfas och jag hoppas att kunna vidareutveckla nätverk kring kvalitets- och innovationsfrågorna inom såväl näringsliv som offentlig förvaltning. Vi kommer att fokusera på att öka resurser till forskning och utveckling inom kvalitetsområdet och säkerställa en relevant internationell koppling, säger Mats Deleryd i en kommentar.

I samband med att Mats Deleryd tillträder kommer nuvarande vd Jerry Karlsson att gå i pension efter 12 år på institutet.

Om SIQ

SIQ har som nationellt institut uppdraget att främja kvalitetsutvecklingen i Sverige. Sedan starten 1990 driver SIQ en rad nationella kvalitetsutmärkelser, samordnar forsknings- och utvecklingsprojekt inom kvalitetsutveckling samt utbildar i Business Excellence modeller som lägger grunden för ett långsiktigt och hållbart förbättringsarbete.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så skapar du hållbar framgång över tid

Varför har vissa organisationer funnits i hundratals år medan andra inte håller ett decennium? Nyckeln är att skapa framgång som varar över tid – något som ISO 9004 bistår med. Standarden bygger på strategier, bästa praxis och erfarenheter från några av de mest framgångsrika företagen runt om i världen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.