nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Bostadsområdet Drottninghög, Helsingborg.

Helsingborgshem vinnare av nytt kvalitetspris

Helsingborgshem blev vinnare av Bopriset för sitt arbete med att rusta upp och utveckla Drottninghög, ett klassiskt miljonprogramsområde. Det nyinstiftade priset delas ut av Boinstitutet och syftet är att premiera ett attraktivt bostadsbyggande med kvalitet för alla.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Bopriset delas ut till minne av den österrikiske arkitekten Josef Frank, som var verksam i Sverige och vars idéer om ett kvalitativt bra boende för alla fortfarande har stor betydelse för ett hållbart samhälle.

De insatser som Helsingsborgshem gjort i bostadsområdet Drottninghög omfattar både upprustning och nybyggnation. Arbetet har skett i samverkan med kommunen, det lokala näringslivet och boende i stadsdelen. Samarbetet har resulterat i förhållandevis låga hyreshöjningar, som gjort att även hushåll med lägre inkomster har råd att bo kvar.

– 100 000-tals bostäder byggda inom miljonprogrammet under 60- och 70-talen behöver renoveras. I Drottninghög har Helsingborgshem visat att det går att genomföra utan att den sociala kostnaden blir för hög, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet och sammankallande för Boprisets jury i en kommentar.

Upprustningen har bidragit till att Drottninghög i dag är på väg att bli en stadsdel med olika typer av bostäder, vackra miljöer, bra kommunikationer, flera parker och skolor – allt det som skapar en helhet, en stadsdel med liv mellan husen och där människor trivs, skriver juryn i sin motivering.

Läs även: Var femte kan tänka sig helt digitalt bostadsköp.

Bopriset delades ut vid en ceremoni i Stockholm och togs emot av Jonas Hansson, vd för Helsingborgshem, och Lars Hansson, styrelseordförande.

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen. Vägen till framgången är engagerade medarbetare och att vi lyssnar på och har en aktiv dialog med boende, stadsdelens olika förvaltningar och andra samarbetspartners. En gemensam syn har också underlättat för styrelsen att kunna fatta framtidsinriktade beslut i brett samförstånd. Vi funderar över hur prispengarna bäst kan användas för barn och unga och vill satsa på simundervisning i samarbete med Drottninghögsbadet, säger Lars Hansson.

Bopriset är instiftat av Boinstitutet och delas ut med stöd av Svenskt Tenn. Prissumman är på 100 000 kronor.

Förutom en vinnare utdelade Boprisets jury hedersomnämnande till ÖrebroBostäder, arkitektbyrån och byggherren hauschild + siegel samt arkitektbyrån Sandellsandberg.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Nu möter Iso 9001 framtidens krav

Som vi alla vet förändras världen runt omkring oss snabbare och snabbare, vilket gör att organisationer på ett helt annat sätt än tidigare måste omvärldsbevaka och anpassa sig till nya förhållande – så också ISO 9001 och övriga ISO-standarder.

Storbankerna utmanar med personlig service

Nischbankerna har fortsatt hög kundnöjdhet, men utmanas allt mer av de stora etablerade bankerna som stärker sin position genom en kombination av digitala tjänster och personlig service. Det visar årets kundundersökning från Svenskt Kvalitetsindex, SKI om bolån, fastighetslån, privatlån och sparande.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.