ISS utvecklar medarbetares språkkompetens för inkludering

Hållbarhet Tjänsteföretaget inleder samarbete med utbildningsplattformen Lingio för att öka integration och inkludering inom verksamheten.

ISS utvecklar medarbetares språkkompetens för inkludering
Foto: Adobe Stock

Syftet är att stärka och utveckla språkkompetensen hos medarbetare. ISS är en stor arbetsgivare på den svenska arbetsmarknaden med över 100 olika nationaliteter inom företaget.

– Att vara bekväm med språket bidrar inte bara till att det blir lättare att komma in i samhället utan skapar också starkare relationer till kollegor, kunder och medmänniskor för en ökad trivsel och livskvalitet. Det finns många fördelar med goda språkkunskaper – något vi även upplever att våra kunder värdesätter, skriver Anna Lindberg, HR-chef på ISS Sverige, till Kvalitetsmagasinet.

”Stärker anställdas ställning på arbetsmarknaden”

I ett samarbete med Lingio ska medarbetare få tillgång till språkutvecklingsresurser och plattformar för att stärka sina språkkunskaper. Lingio är ett bolag som hjälper utrikesfödda att lyckas på arbetsmarknaden med hjälp av digitala verktyg och kurser i yrkessvenska och yrkesnära kunskap.

– Medarbetarna väljer själva i vilken takt de vill genomföra kursen. Till exempel kan man lägga några minuter på vägen till och från jobbet, eller i någon paus. För att inte tappa fart eller motivation så får deltagaren sms med pepp och påminnelser ett par gånger i veckan under hela utbildningens gång, skriver Anna Lindberg.

– Genom att stärka upp anställdas kunskaper i yrkessvenska förbättrar de inte bara kommunikationen internt och mot kunder, utan de stärker även anställdas ställning på den svenska arbetsmarknaden. Vi ser verkligen fram emot att göra skillnad tillsammans med ISS, säger Yashar Moradbakhti, vd på Lingio, i ett pressmeddelande.

Efter slutförd kurs får deltagaren ett certifikat för att ha lärt sig yrkesspråket enligt den så kallade GERS-skalan, vilket står för gemensam europeisk skala för språkfärdigheter.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.