Konsten att hitta rätt diskussionsforum

Att ha en bra kommunikation med sina kunder är viktigt för att nå framgång. Men det gäller att anpassa kommunikationen efter målgrupp. I Malmö har man valt att diskutera skolmaten på Facebook och låta en app berätta vad som står på menyn.

Skolmaten är ett hett diskussionsämne, både bland elever, föräldrar och personal. För att fånga upp tankar, åsikter och idéer har Malmö stads lanserat en Facebooksida som komplement till matråden som finns ute på skolorna. Personalen läser och svarar på alla frågor.

– Vi skapade den här sidan för att kunna svara på elevers frågor och ha en dialog med de som är intresserade av skolmaten. Jag visste inte mycket om facebook innan, men det har visat sig vara ett bra forum! säger Helene Löfven, affärsområdeschef på Malmö skolrestauranger inom serviceförvaltningen.

Förutom forumet finns även en applikation för android- och iphonetelefon som heter skolmaten. Med hjälp av den kan man se vilken mat som erbjuds flera veckor framöver.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.