Lucka 14: Ta en fika med kunden

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Det här är forskaren Mattias Elgs bästa kvalitetsråd.

Lucka 14: Ta en fika med kunden
Foto: Adobe Stock/ Raphaelle Sisask

Vi på redaktionen hoppas att du tar dig tiden att stanna upp varva ner då och då. Nu i december finns det ju också många fikastunder som uppstår. Så varför inte passa på att göra som nedan?

Foto: Carolina Byrmo

Boka in en tid för kaffe med någon av dina kunder och fråga hur dina tjänster eller produkter bidrar till just den kundens värdeskapande. Vad funkar bra? Vad behöver bli bättre? Och bjud på en extra god lussebulle. Vi behöver bli bättre på att sätta oss in i kundens processer. Vi bedriver ofta kvalitetsarbete från ett internt perspektiv – och det behövs självklart – men att lyssna ostört till kunden är ovärderligt. Berättelser är ofta starkare än siffror i ett mötesrum och vi kan upptäcka nya saker som de formella kontakterna har svårt att fånga.

Mattias Elg, professor i kvalitetsteknik vid Linköpings universitet

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.