Lucka 2: Värdet av systematik

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Det här är innovations- och processledaren Natalie Gustafssons bästa kvalitetsråd.

Lucka 2: Värdet av systematik
Foto: Adobe Stock

Inne på Kvalitetsmässan i Göteborg sprang redaktionen in i Natalie Gustafsson från forskningsinstitutet Rise. Efter lite betänketid delade hon med sig av visdomsorden nedan.

Foto: Rise/ Adobe Stock

Vet värdet av att få till en systematik i kvalitetsarbetet, och att det blir integrerat i styr- och ledningssystem. Man måste få det att genomsyra organisationen så att inget sker ad hoc. Det är väl egentligen ingen idag som tror att ad hoc- beteendet kommer att leda till stora förflyttningar. För att verkligen lyckas med kvalitetsarbetet behöver man alltså jobba med systematiken ständigt, och få in det i det dagliga arbetet. Det gäller även om man jobbar med innovation. Ett systematiskt kvalitetsarbete kan lätt leda till ett systematiskt innovationsarbete, och båda delar behövs för att lösa dagens utmaningar. 

Natalie Gustafsson, innovations- och processledare på Rise 

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.