Lucka 3: Lär av misstag

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Det här är key account managern Johan Sur Kilskars bästa kvalitetsråd.

Lucka 3: Lär av misstag
Foto: Adobe Stock

Glad första advent! Låt dig inspireras till nya tag inför nästkommande år. I kalenderns tredje lucka bjuder norska företaget Datakvalitet på råd inspirerat inifrån.

Foto: Datakvalitet/ Adobe Stock

Prioritera att skapa en kultur där man lär sig av misstag. Vi ser varje fel och avvikelse som en viktig lärdomskälla, vilket innebär att vi noggrant analyserar dessa händelser för att förstå deras rotorsaker och lära oss hur vi kan förbättra oss. Det driver kontinuerlig förbättring och innovation. Genom att erkänna och granska misstag främjar vi inte bara effektivitetsökningar i våra processer och tjänster, utan vi bygger också en stark företagskultur där öppenhet, tillit och samarbete står i centrum. Detta förhållningssätt gör att våra medarbetare känner sig trygga att dela och lära av sina erfarenheter, vilket är grundläggande för vår långsiktiga framgång.

Johan Saur Kilskar, Key Account Manager på Datakvaliet

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.