nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Foto Stock Adobe

Mutor allt vanligare i Sverige

Mutor är en företeelse som länge förknippats med korrupta länder – inte Sverige. Men nu har det blivit allt vanligare också i vårt land, visar rapporten Global Economic Crime and Fraud Survey 2018 från konsultföretaget PwC.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Rapporten bygger på intervjuer med över 7 000 företag och organisationer i Sverige och internationellt. Av rapporten framgår att var tredje tillfrågad råkat ut för mutförsök under de senaste två åren, vilket är mer än en fördubbling sedan 2016.

För ett företag som betalar eller finansierar mutor kan efterspelet bli kännbart. Inte nog med att det kan leda till företagsböter samt få skatterättsliga och arbetsrättsliga konsekvenser. I vissa fall kan företag förbjudas att verka på en marknad och uteslutas från offentlig upphandling samt svartlistas internationellt.

Läs även artikeln i Civilekonomen

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så skapar du hållbar framgång över tid

Varför har vissa organisationer funnits i hundratals år medan andra inte håller ett decennium? Nyckeln är att skapa framgång som varar över tid – något som ISO 9004 bistår med. Standarden bygger på strategier, bästa praxis och erfarenheter från några av de mest framgångsrika företagen runt om i världen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.